zaterdag 23 oktober 2010

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK - SISTER MARIE SAYS

Virgin

Release : 19 november

File:OMD History of Modern album cover.jpg
Voor het eerst in 16 jaar was daar een nieuw album van Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD) . De synthpopgroep uit de jaren 80 klinkt op het nieuwe album weer als vanouds. Niet zo wereldschokkend als in 1981, maar McCluskey,Humphreys, Cooper en Holmes hebben er een zeer acceptabel album van gemaakt.

BRYAN FERRY - HEARTACHE BY NUMBERS

EMI
Release: 25 oktoberAanstaande maandag komt het nieuwe studio album van Bryan Ferry uit; Olympia. Het is een album geworden met louter grote namen. Zo is het weer voor het eerst een reunie met oud Roxy Music collega's  Phil Manzanera, Andy Mackay en Brian Eno.
Naast acht nieuwe liedjes is er ook de Ferry versie van het liedje van Tim Buckely Song To the Siren , maar ook een nummer van Traffic staat op het album 'No Face, No Name, No Number.'

vrijdag 22 oktober 2010

PET SHOP BOYS - TOGETHEREMI

Release : 29 oktober


Op 29 oktober komt Ultimate uit, een the best of van een van de iconen van de Britse synth pop, de Pet Shop Boys. Wat zou je nog moeten schrijven als introductie op dit Britse duo en voorbeeld van bijvoorbeeld Hurts waar hieronder ook een artikel over staat.

HURTS - STAY


Sony

Release: 15 november

Ze werden begin dit jaar gelanceerd door de BBC als een van de beloftes van 2010. En gedeeltelijk is die belofte in Engeland ook in gelost. Maar het echte grote succes heeft Hurts niet in Engeland, maar in landen als Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Overigens niet zo verwonderlijk, in deze landen is de synth pop altijd al zeer populair geweest en hebben bands als Depeche Mode en Pet Shop Boys ook altijd hoge ogen gegooid.

donderdag 21 oktober 2010

BROKEN DOOR – IN THE SHADOW ( SUNDAY MORNING)

Warner
Release: nog niet bekend

Inmiddels zijn ze in Zweden toe aan de tweede single van de nieuwe Zweedse ontdekking van 2010: Broken Door. Na het top tien succes van Angel heeft het duo het nu het over In The Shadow ( Sunday Morning) . Wederom laat het duo horen waar ze goed in zijn:  krachtige popmuziek die duidelijk laat horen dat de jongens van het volle Amerikaanse geluid houden.

woensdag 20 oktober 2010

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 week 42
http://www.youtube.com/watch?v=lOBRcG-Dhtg
DW VW HP AW TITEL – Artiest

01 07 01 07 WAYS TO AN END – Mirrors * 1w #1
02 01 01 09 ADDICTION – Medina 1w #1
03 05 03 08 ANGEL – Broken Door *
04 06 04 08 HANG WITH ME – Robyn
05 02 01 09 MIDDLEDISTANCERUNNER -  Chicane ft.  Adam Young 1 w #1
06 04 01 10 PROOF – I Am Kloot  2w # 1
07 03 01 10 SHE FELL IN LOVE WITH SILENCE – Lostboy ! AKA Jim Kerr 1w #1
08 15 08 06 MORE THAN A LOVER – The Coral *
09 09 09 09 BANG BANG BANG – Mark Ronson & The Business Int.
10 13 10 08 HEATWAVE – Alphabeat

dinsdag 19 oktober 2010

ERIK HASSLE - TAKEN ( STILL IN MY BLOOD)

Artist Company
Release: in ons land nog niet uit
Eind 2008 was hij daar ineens Erik Hassle uit Zweden met het prachtige Hurtful, wat overigens voor de rest van de wereld wat langer duurde. En het even zeer zo mooie Don’t Bring Flowers After I’m Dead. Ook de Britten bij de BBC waren erg te spreken over onze Zweed.

UNHEILIG - UNTER DEINER FLAGGE

Vertigo

Release: Nog niet bekend

Unter Deiner Flagge 2-Track

Der Graf , zoals Bernd Heinrich Graf het brein van de Duitse band Unheilig zich noemt, is momenteel mateloos populair in Duitsland. Met een nummer een album op zak, een tour door Duitsland een tweetal single successen en winnaar van het Bundesvision Song Contest 2010 kan het jaar bijna niet meer beter.

maandag 18 oktober 2010

OZARK HENRY – THIS ONE’S FOR YOU

Home Henry

Release:  inmiddels al uit
Ozark Henry ( oftewel Piet Goddaer) is een eigenzinnige tak aan de Belgische Alternatieve boom. Piet is als singer songwriter, maar ook als producer al geruime tijd actief. Hij heeft onder andere met Arid en Novastar gewerkt. Hij heeft in Vlaanderen al heel wat albums en singles uitgebracht. Dit heeft hem inmiddels al een keer een nummer een succes opgeleverd met het album The Soft Machine.

FRANKIE & THE HEARTSTRINGS – UNGRATEFUL

Pop Sex Ltd
Release : inmiddels al uit

 
De nieuwe Frankie & The Heartstrings is uit, waarschijnlijk heeft niet iedereen een idee waar we het dan over hebben. Maar de band is afkomstig uit Sunderland in Engeland en timmert al een tijdje aan de weg. Tot nu toe nog zonder groot succes. Hoewel daar wel alle moeite voor doet om er verandering in te brengen.

zondag 17 oktober 2010

UK SINGLE TOP 40


Deze week geen nieuwe nummer een in Engeland, Cee Lo Green weet de nummer een vast te houden. Bruno Mars stijgt opnieuw naar nummer twee , terwijl de nummer drie de eerste nieuwe binnenkomer heeft van Duck Sauce.

UK ALBUM TOP 40


Uiteraard kent de album lijst in Engeland ook deze week een nieuwe nummer een, niemand minder dan Robbie Williams komt met zijn The Best of.. binnen op de hoogste plek.


WIR SIND HELDEN – ALLES

Reklamation Records

Release: inmiddels uit

Wir Sind Helden komt oorspronkelijk uit Hamburg, maar inmiddels is de band neergestreken in de metropool Berlijn.  De band liet het eerst van zich horen in 2003 toen het debuut album: Die Reklamation in Duitsland een gigantisch succes werd. Gek genoeg haalde het album niet eens de nummer een ( het kwam niet verder dan nummer twee) maar werd wel vier keer platina in Duitsland.