zaterdag 16 oktober 2010

DELOREAN – REAL LOVE

Mushroon Pillow

Release: inmiddels uit

Delorean is een band uit  Spanje die al sinds 2000 bestaat. De groep uit het baskische Zarautz heeft de bandnaam gevonden in een tijdmachine uit Back To The Future. Maar wellicht is het ook niet aan de aandacht van de leden ontsnapt dat er in de Verenigde Staten een automerk is met de zelfde naam.


SCHOOL OF SEVEN BELLS – HEART IS STRANGE

Ghostly International
Release: al uit

Op 13 juli kwam het album van de tweeling Deheza uit, zij vormen de spil van het Amerikaanse trio School of Seven Bells. Het album met de titel Disconnect From Desire heeft zelfs de Billboard top 200 al gehaald, maar goed een nummer 200 notering is natuurlijk nog niet echt de doorbraak waar de dames op hadden gerekend.

vrijdag 15 oktober 2010

TEAM GHOST – SIGNS & WONDERS

Sonic Chatedral
Release: inmiddels uit

Aan het einde van de zomer is het tijd voor een geluid dat echt past bij het najaar, daar hebben de jongens van Team Ghost dan een passend antwoord op. Op 11 oktober is van dit duo de EP Celebrate What You Can’t See verschenen. Op deze EP staat ook het nummer Signs & Wonders. Team Ghost klinkt heel engels, heeft ook wel een brits label , maar heeft haar roots in Frankrijk. Het duo bestaat uit Anthony Gonzales en Christophe Guérin. Producer van dit project is Jean-Philippe Talaga.

I AM KLOOT - FINGERPRINTS

Pias
Release: nog niet bekend/ Engeland 8 november

Het is weer tijd voor een nieuwe single van ”Englands Best Kept Secret’ oftewel I Am Kloot. Maar de drie mans band uit Manchester heeft in ieder geval in het thuisland wel de erkenning gekregen die ze verdienen met de nominatie van het beste album van het jaar ( voor Sky At Night) van de Mercury Prize op zak. Deze zeer toonaangevende prijs wordt door de vakpers hoog gewaardeerd. Terecht is de nominatie zeker te noemen ,want dit vijfde album van het trio is wat mij betreft ook het beste.  De band heeft gekozen voor de theatrale aanpak en grootste arrangementen met  strijkers.

donderdag 14 oktober 2010

BOMBAY BICYCLE CLUB - RINSE ME DOWN


Toen de Bombay Bicycle Club vorig jaar aankondigde dat het nieuwe album geheel akoestisch zou worden waren de verwachtingen hooggespannen. Zou het de band lukken om er dan toch een spannend album van te maken? Het antwoord kwam op 12 juli van dit jaar toen Flaws uit kwam. Het is totaal iets anders geworden dan het eerste album en daar hebben de journalisten het dan ook moeilijk mee.

 Wat moeten we nu met dit album aan? Het is combinatie geworden van country, folk en de blues uit de jaren 1920 en ’30. Dat klinkt misschien niet zo spannend maar dat is het wel geworden. Luister maar eens naar het nummer "Rinse Me Down", de tweede single van het album. Een prachtig ingetogen nummer met een lekker ritme en een mooie samenzang. De BBC (zo wordt de band door vrienden genoemd) is zeker bij hun naamgenoten van de radio zeer populair. Maar ook de fans zijn erg weg van het tweede album, want de groep heeft er inmiddels al een top 10 notering in de album lijst mee bereikt. Mocht de nazomer er dan toch niet komen dan kun je het nazomer gevoel dankzij de BBC toch nog krijgen
   http://www.youtube.com/watch?v=P6D3aexEZIs

woensdag 13 oktober 2010

CHART UPDATE UK

Vandaag zijn de tussentijdse charts gegevens uit Engeland bekend geworden. En er is nogal wat aan de hand in de lijst daar. Niet de nummer een, dat blijft uiteraard nog steeds Cee Lo. Maar op nummer twee , vier en tien zijn er wel nieuwkomers in de top tien te vinden. Duck Sauce staat op twee, Joe McEldery komt binnen op vier met zijn cover van ( wederom een Noorse band) Donkey Boy. Pixie Lott komt binnen op nummer tien.

SCANDINAVIA RULES THE HITLIST

Het is deze week wel erg opvallend, vandaar dat we er meer aandacht aan besteden. Scandinavie lijkt de hofleverancier te worden voor de Alternatieve Muziekman Top 50.

DE ALTERNATIEVE MUZIEKMAN TOP 50 Week 41
http://www.youtube.com/watch?v=T9I3WzMiWMw
DW VW HP AW TITEL – Artiest

01 05 01 08 ADDICTION – Medina 1w #1
02 01 01 08 MIDDLEDISTANCERUNNER -  Chicane ft.  Adam Young 1 w #1
03 02 01 09 SHE FELL IN LOVE WITH SILENCE – Lostboy ! AKA Jim Kerr 1w #1
04 03 01 09 PROOF – I Am Kloot  2w # 1
05 07 05 07 ANGEL – Broken Door *
06 08 06 07 HANG WITH ME – Robyn
07 16 07 06 WAYS TO AN END – Mirrors *
08 04 04 08 UNIVERSUM – Ich & Ich
09 10 09 08 BANG BANG BANG – Mark Ronson & The Business Int.
10 06 03 08( IT’S NOT WAR ) JUST THE END OF LOVE – Manic Street Preaches

dinsdag 12 oktober 2010

MIRRORS - HIDE AND SEEKMIRRORS – HIDE AND SEEK
 Skint Records
Release : Engeland 15 november

We schreven al eerder over de pop noir band Mirrors, de band past perfect in je lijstje als je ook van Hurts bijvoorbeeld houdt. De groep toert momenteel oa met OMD en daar doet het geluid dan ook heel erg op deze nieuwe single aan denken. Het is alsof je na een OMD track uit de betere jaren luistert. Verwacht dus niets nieuws van deze band uit Brighton.

JAMIROQUAI – BLUE SKIES

Universal

File:Rockdustalternative.jpgRelease: 1 november

Op een november is het zover , dan komt het nieuwe album uit van Jamiroquai  'Rock Dust Light Star'. Jamiroquai lijkt een een mans band van Jay Kay maar niets is minder waar. Wel kent de band een rijke historie van wisselingen , want Jay schijnt niet de makkelijkste te zijn om mee samen te werken. Begonnen op het Acid Jazz label, wat meteen ook de muziek van de band op dat moment weer gaf , heeft de groep een gestage ontwikkeling doorgemaakt en meerdere  ( soms minder geslaagde) uitstapjes gemaakt naar andere genres. Altijd met het bijzondere kenmerk de ‘soul’ stem van Jamiroquai.

maandag 11 oktober 2010

BADLY DRAWN BOY - TOO MANY MIRACLES

One Last Fruit
Release : album al uit
 Badly_drawn_boy_feature

Het is inmiddels al een decennium geleden dan Damon Gough de Mercury Music Prize won. En er zullen maar weinig anderen hem na kunnen zeggen dat een zegen in een vloek  kan veranderen. Damon is weer terug op het oude nest. Na een rampzalige overstap van XL records naar het major label EMI, wat hem slechts een album opleverde en ook nog eens zijn meest beroerde album.


zondag 10 oktober 2010

UK ALBUM TOP 40


Geen echte verrassing deze week in de album charts: Tinie Tempah komt zoals verwacht met Disc-Overy binnen op nummer een. Hierdoor zakt The Script naar nummer twee en omdat Mumford & Sons weer eens drie plaatsen stijgen, maken die de top drie compleet.
Met de RAF Band ( en Winston Churchill) op nummer vijf en Phil Collins op nummer vier gebeurd er in de top van de lijst niet veel. Plan B komt opnieuw in de top tien dankzij de nieuwe single, Mark Ronson zakt naar nummer zeven, Brandon Flowers weet de nummer acht vast te houden Eminem komt de top tien op nummer negen binnen , terwijl a-ha op nummer tien binnenkomt.

UK SINGLE TOP 40

Het was eigenlijk de hele week al duidelijk, Gary Barlow en Robbie Williams moeten met Shame genoegen nemen met een tweede plaats. Daarvoor zijn de verkopen van de nummer een ( meer dan 100.000 exemplaren zijn er al van verkocht) gewoon veel te hoog. Dus komt
Cee Lo Green met Forget You binnen op de bovenste plaats. Hoewel het natuurlijk in werkelijkheid anders heet, maar deze versie kun je ook aan je oma laten horen.

MORRISSEY - EVERYDAY IS LIKE SUNDAY

Major Minor Records

Morrissey - Everyday Is Like SundayRelease: inmiddels uit


Hij is al weer een tijdje uit maar op een zondag mogen we toch wel aandacht aan de re-release van Morrissey besteden.  Everyday Is Like Sunday is door de eigenzinnige Brit opnieuw als single uitgebracht. Het nummer heeft een remastering ondergaan.